Skip navigation

Thomas A. Page Pavilion Opens

Page Pavilion Dedication
Dedicated to amplifying impact and providing students with the tools to grow and succeed, the Purdue Lyles School of Civil Engineering recently completed construction of a new building, designed for student collaboration and competition.

Dedicated to amplifying impact and providing students with the tools to grow and succeed, the Purdue Lyles School of Civil Engineering recently completed construction of a new building, designed for student collaboration and competition.

This fall, the school unveiled its newest addition — the Thomas A. Page Pavilion. The new facility — named after its primary donor, Tom Page (BSCE ‘55, MSIA ‘63, HDR ’94). The facility serves as a place for student teams to plan, design, fabricate and finish projects. Part of the building also will be used for material staging for the adjacent Robert L. and Terry L. Bowen Laboratory for Large-Scale Civil Engineering Research.

“This was identified as a problem that had an obvious solution,” Page says. “Our students needed a place where they could work on their projects. And they needed a place where they could store their work. When I was told about this potential solution, I felt a need to help — and, looking at the facility now, I know I made the right decision.”

Page said he hopes the pavilion will be used by the students as a place where they gain experience in working with others and learn the value of collaboration.

“Right from the start, I wanted this to be a more thoughtful project,” he says. “I wanted this to be a place where these students could work, work together, and share ideas. In my professional experience, one of the biggest things I’ve ever learned was that the chance for success dramatically increases when you are able to collaborate with others and collect new ideas and perspectives. I look forward to seeing what our students will develop now.”